Interne projecten bij Aksept

Behalve de reeds omschreven bedrijfsprojecten beschikt Aksept over verschillende interne projecten. In onderstaande vindt u een kort overzicht van lopende projecten.

Fietsherstelwerkplaats
In de fietsherstelwerkplaats kunnen deelnemers aan de slag met het diverse onderhoud- en reparatiewerkzaamheden aan fietsen. De fietsherstelwerkplaats staat onder leiding van Wim Hubers, zelfstandig ondernemer en werkbegeleider in de werkplaats.

Houtwerkplaats
In de houtwerkplaats worden meubels gemaakt van pallethout en pallets. Op een duurzame wijze worden verschillende (tuin)meubels gemaakt welke voor de verkoop worden aangeboden.

ICT project
In ons ICT project worden activiteiten aangeboden op het gebied van ICT, systeembeheer, webdesign, grafische vormgeving, etc.

Kunstatelier
In het kunstatelier van Aksept krijgen deelnemers de ruimte om creatief aan de slag te gaan. Op welke wijze men creatief bezig gaat staat geheel vrij. De begeleidster aanwezig tijdens de activiteiten is zelf kunstenares en kijkt mee en leert de deelnemers de nodige technieken.

Metaalbewerking
In de metaalwerkplaats van Aksept kunnen deelnemers onder begeleiding van een ervaren werkmeester ervaring opdoen in metaalbewerking en laswerkzaamheden.

Psychomotorische Therapie (PMT) en bewegingsagogisch
Aksept heeft een ruim aanbod aan activiteiten op gebied van sport en bewegen. Enkele voorbeelden zijn een zwemgroep, ontspanningsgroep en fitnessgroep. Onder begeleiding van een psychomotorisch therapeut of een bewegingsagoog wordt de activiteit afgestemd op de belastbaarheid en doelen van de cliënt. De sportactiviteit wordt als middel ingezet om de fysieke en mentale gezondheid te versterken. Er wordt veelal in groepen gesport om sociale interactie te stimuleren.

Afhankelijk van doelstellingen worden psychomotorische interventies ingezet om inzicht te krijgen in eigen kenmerken en gedragspatronen en te oefenen met nieuwe vaardigheden die bij kunnen dragen aan werk en/of privé situaties.

Techniek & Innovatie
Deelnemers kunnen hier hun talenten op gebeid van techniek en innovatie ontdekken en ontplooien. Er worden opdrachten op verschillende niveaus aangeboden, waaronder ook op MBO en HBO+ niveau. Resultaten voortkomend uit het project worden regelmatig getoetst aan kennis van ondernemers en ontwikkelaars uit het bedrijfsleven.

Textiel- en naaiatelier
In het textielatelier worden verschillende producten gemaakt van oude banners, vlaggen en ander reclamemateriaal. Door hergebruik van oude materialen maken wij unieke tassen die ook nog eens duurzaam en sociaal verantwoord zijn geproduceerd. Deelnemers staan onder begeleiding van een werkbegeleider met ruime ervaring in het werkveld.

Tuinploeg
Op vrijdag gaat een klein team van deelnemers samen met hun begeleider op pad om in de regio klein tuinonderhoud te verrichten. Het gaat vaak om privé tuinonderhoud bij bijvoorbeeld ouderen of mensen met een fysieke beperking die moeite hebben om de werkzaamheden zelf uit te voeren. De tuinploeg heeft ook een sociale functie voor de mensen waar zij de tuin onderhouden. Het gaat om kleine opdrachten die vaak in maximaal één middag uitgevoerd kunnen worden. Elke week een andere opdracht op een ander adres, maar wel met hetzelfde team en dezelfde begeleider.