Aksept betrekt een nieuw pand

We zijn uit ons jasje gegroeid op de WoltertenCatestraat.

Aksept Hengelo, 11-01-2021 Aksept heeft een nieuw pand betrokken aan de Enschedesestraat 218 , in eigen beheer is dit pand gebruiksklaar gemaakt en hebben we nu nog meer ruimte voor onderdelen Crea Fashion en de sneaker fabriek, het pand voldoet aan de nieuwste normen voor ventilatie .

Aksept helpt Schoolverlaters aan een baan.

Opnieuw 3 jongeren geslaagd met behulp van het scholingsprogramma van Aksept!

Aksept Hengelo, 22 juni 2017. Afgelopen week hebben Duran, Niek en Ferry hun VCA diploma behaald en hebben daarmee weer een volgende stap gezet in het opleidingsprogramma van Aksept. Inmiddels hebben alle drie ook een betaalde baan gevonden. Via deze weg willen wij jullie feliciteren met dit mooie resultaat!

Duran, Niek en Ferry doen mee aan de Boris-opleiding van Aksept. In dit opleidingsprogramma worden jongeren in de praktijk opgeleid en volgen zij scholing zodat zij hun uiteindelijke doel kunnen behalen: een betaalde baan!

De weg naar werk is voor jongeren zoals Duran, Niek en Ferry  niet makkelijk. Een reguliere beroepsopleiding is voor deze jongeren niet weg gelegd. Zij redden het niet op school om diverse redenen en moeten het echt van de praktijk hebben. Maar het zijn harde werkers en ze willen graag laten zien wat ze waard zijn en verdienen een kans!

Aksept werkt al jaren voor deze jongeren die het lastig hebben op de arbeidsmarkt: jongeren afkomstig van praktijkonderwijs, schoolverlaters, leerlingen die bij het ROC uitvallen. Aksept heeft een speciaal programma voor deze jongeren ontwikkeld en weet ze met succes uit te stromen naar werk. Na het succesvol doorlopen van het traject bij Aksept vindt 90% van deze jongeren een betaalde baan!

Maar hoe doen we dat dan precies? Belangrijk is in ieder geval om vaardigheden en competenties vanuit de praktijk te ontwikkelen. Deze jongeren moeten het vooral hebben van de praktijk. Zij kunnen veel leren, maar niet in de schoolbanken. Om toch de nodige certificaten en diploma’s te kunnen bemachtigen heeft Aksept een speciaal scholingsprogramma ontwikkeld in samenwerking met S-BB (Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Door middel van het Boris principe kunnen leerlingen op de werkvloer de nodige competenties en vaardigheden aangeleerd krijgen en praktijkverklaringen behalen. Deze praktijkverklaringen staan niet op zichzelf maar zijn erkend door de brancheverenigingen. De praktijkverklaringen staan voor kwaliteit en spreken ook werkgevers aan omdat ze laten zien wat een leerling allemaal kan. Op deze wijze hebben we in mei al kunnen berichten van de eerste drie leerlingen die met behulp van deze praktijkverklaringen een baan kregen bij Krinkels.

Maar daar houdt de begeleiding van Aksept niet op. Ook op de werkvloer kunnen wij middels jobcoaching blijven begeleiden. Hiermee krijgen de jongeren en werkgevers de nodige ondersteuning om van een betaalde baan ook een duurzame baan te maken. Zo blijkt uit recente cijfers van het UWV dat bij 80% van de werknemers waaraan wij jobcoaching hebben gegeven, nog steeds werkzaam is bij dezelfde werkgever.

Het opleidingsprogramma bij Aksept loopt ook gedurende de zomerperiode gewoon door. Er is al een nieuwe groep leerlingen gestart, maar er zijn nog steeds een aantal plekken beschikbaar. Meer weten over het opleidingsprogramma? Of ben je op zoek naar een jobcoach? Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Willem de Vlugt of Danielle Jansen van Aksept.


 

Aksept en Krinkels nodigen u uit: Uitreiking Boris Praktijkverklaringen

Eerste Boris Praktijkverklaringen uitgereikt aan schoolverlaters praktijkonderwijs

Hengelo,  2 mei 2017 – Vandaag worden door Aksept de eerste Boris Praktijkverklaringen uitgereikt aan haar leerlingen. Deze Boris Praktijkverklaringen zijn branche-erkend en staan voor kwaliteit van werken. Jongeren worden op de werkvloer door Aksept opgeleid op locatie bij werkgever Krinkels. Na het behalen van hun Boris Praktijkverklaring krijgen zij een baan aangeboden. De vier jongeren die vandaag hun Praktijkverklaring mogen ontvangen zullen aan het werk gaan bij Krinkels.

Aksept zet zich in voor mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zo ook voor jongeren vanuit het praktijkonderwijs die de aansluiting met de arbeidsmarkt dreigen te missen. Zonder diploma aan werk komen is vrijwel onmogelijk en de route naar het MBO is voor deze jongeren afgesloten. Vaak spelen voor deze jongeren verschillende problemen mee en hebben zij op verschillende gebieden professionele ondersteuning nodig.

Tom, Auke, Delano en Bryan vielen ook in deze groep. Zij waren afkomstig van het praktijkonderwijs en ZMLK en kwamen bij Aksept in traject. Doordat zij zeer moeilijk konden leren leek een vakopleiding niet haalbaar. Gelukkig kregen zij bij Krinkels de kans om te laten zien wat ze kunnen in een stage en later een werkervaringsplek in de groenvoorziening. Om echter ook voor een (vaste) baan in aanmerking te komen is een vakopleiding ook bij Krinkels een vereiste. De Boris Methodiek bood hierin uitkomst. Door te leren op de werkvloer konden de jongens hun vakmanschap verder ontwikkelen met als eindresultaat nu de Boris Praktijkverklaring.

Door middel van de Boris methodiek kan Aksept jongeren zoals Tom, Auke, Delano en Bryan nu een opleiding op de werkvloer bieden, resulterend in een branche-erkende Boris Praktijkverklaring. Een opleiding voor jongeren die het echt van de praktijk moeten hebben. Aksept vervult in deze zowel de rol van school als leerbedrijf. Dankzij grote betrokkenheid van werkgever Krinkels hebben deze jongeren naar aanleiding van het behalen van hun Boris Praktijkverklaring zelfs al een baan aangeboden gekregen!

De samenwerking tussen Boris en Aksept is uniek, in die zin dat Aksept het eerste erkende re-integratiebedrijf is dat op deze wijze als school mag optreden richting haar deelnemers. De focus in de samenwerking ligt op het leren werken in de praktijk waarbij directe betrokkenheid bij werkgevers wordt gecreëerd om de jongeren aansluitend een betaalde baan te kunnen bieden. De behaalde Praktijkverklaring staat niet op zichzelf maar wordt gesteund door brancheorganisaties waarmee het belang van de certificering nogmaals wordt onderstreept.

De gemeente Hengelo juicht dit initiatief toe. Mariska ten Heuw – wethouder Sociale Zaken en Werkgelegenheid: “Ik feliciteer Tom, Auke, Delano en Bryan van harte met hun Boris Praktijkverklaring. Ik vind het ontzettend knap dat ze door hebben gezet. Dankzij hun begeleiders bij Aksept én Krinkels kunnen ze nu vol vertrouwen naar de toekomst kijken. En vooral ook vol vertrouwen naar zichzelf!  Deze werkwijze gaan we zeker verder onderzoeken!”, aldus de wethouder.

Aksept ziet deze uitreiking dan ook als een feestelijk begin van een nieuwe route naar werk voor jongeren die het alleen niet redden. “Wij willen voorkomen dat deze jongeren tussen wal en schip vallen”, aldus directeur Willem de Vlugt. Overigens is er al een nieuwe groep leerlingen gestart met de Boris opleiding bij Aksept, maar zijn er ook nog een aantal plekken beschikbaar.